Seks, het beste natuurlijke slaapmiddel?!

 1. Home
 2.  – 
 3. Slapen algemeen
 4.  – Seks, het beste natuurlijke slaapmiddel?!

Eindelijk goed nieuws voor de mensen onder ons die de slaap moeilijk kunnen vatten. Het is nu wetenschappelijk bewezen dat het beste natuurlijke slaapmiddel wel eens binnen handbereik zou kunnen zijn, namelijk: seks. Een goede vrijpartij of masturbatiesessie biedt nog heel wat meer voordelen waar ik je in dit artikel graag uitgebreid over vertel.

Wetenschap - sex beste slaapmiddel

Wat zegt de wetenschap?

 

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een goede vrijpartij of solo-sessie wel eens heel goed zou kunnen zijn voor onze slaapkwaliteit. Dit heeft onder meer te maken met de hormonen die vrijkomen tijdens onze daad. Met name het knuffelhormoon, “oxytocine”, speelt een belangrijke rol.

Wanneer dit hormoon vrijkomt in ons lichaam voelen we ons heel lekker en ontspannen zodat de stress van ons lijf valt.

Ook komt er een cocktail van hormonen vrij zoals dopamine, prolactine en progesteron, die onze geest beïnvloeden met een gevoel van ontspanning, verlichting en slaperigheid vooral na een orgasme!

Gebruik je slaapkamer enkel voor de seks en om te slapen

 

Aanraking is goed voor ons en onze relaties. Dus niet samen in bed liggen en elk naar z’n schermpje staren, maar een beetje “quality-time” maken voor elkaar en de intimiteit van jullie relatie.

Het is sowieso een goed idee om je televisie en smartphone je slaapkamer uit te zwieren, want je slaapkamer zou je idealiter maar voor 2 dingen mogen gebruiken namelijk seks en slapen.

Niet zo veel zin in seks, lig dan lekker in elkaars armen want aanrakingen en intimiteit zijn al voldoende om deze lekkere hormonen die je gaan helpen om goed te kunnen slapen vrij te geven.

giphy

Stress

 

Stress kan er helaas voor zorgen dat we geen zin hebben in seks, of nog erger, niet kunnen presteren.

Maar tijdens een lekkere vrijpartij of solosessie zijn we gelukkig helemaal in het moment. Even niet bezig met de stressmomenten van de dag, nog beter, je vrijt ze van je af😉

Na de seks hebben we weer een goed humeur en ben je misschien wel helemaal uitgeput. We hebben even alle (kop)zorgen aan de kant kunnen schuiven.

Enkel voor koppels?

 

Gelukkig niet! Je hoeft niet met z’n tweeën te zijn om die rustgevende hormonen en gevoelens op te roepen. Masturbatie heeft naast dat het goed is voor je slaap, ook nog andere leuke bijkomstigheden. Het is een goede pijnstiller, stress-verlichter, geeft je humeur een boost en is gunstig voor vrouwen die last hebben van hun menstruatie.

giphy

Orgasme nodig?

 

Een orgasme geeft je wel dat extra duwtje richting dromenland. Na een orgasme komen er naast de hele cocktail aan hormonen ook endorfine vrij. Deze neurotransmitters zorgen ervoor dat we een goed gevoel krijgen en hebben zo een kalmerend effect op ons lichaam. Het perfecte recept om te slapen dus.

Slaap, goed voor je libido?

 

Alhoewel het aantal uren slaap dat iemand nodig heeft van persoon tot persoon afhangt, kunnen we wel stellen dat de meeste mensen aan 7 tot 9 uur wel genoeg hebben. Wie voldoende slaapt heeft meer zin in seks en wie meer seks heeft slaapt beter, dus we kunnen gerust stellen dat slaap en seks nauw verbonden zijn aan elkaar.

Sex beste slaapmiddel-conclusie

Conclusie

 

Het komt er op neer dat seks en met name een orgasme wel eens het beste natuurlijke slaapmiddel kan zijn. De stofjes die vrijkomen zorgen er voor dat je lichaam ontspant en klaar is voor een welverdiende nachtrust.

Seks heeft bovendien nog andere voordelen en helpt je onder andere om de stress te verlichten.

Doen dus! 😊

Kan je na de seks de slaap nog steeds niet vatten?

Dan heb ik voor jou alvast een heel goede en bewezen oplossing gevonden.

Met de methodes uit “Perfect slapen in 7 stappen”  gaat de auteur William van der Klauw, voor jou aan de slag om de oorzaken van je slaapproblemen direct aan te pakken.

Perfect Slapen in 7 Stappen is opgebouwd uit een fysiek boek (ja ook een gratis e-boek, zodat je direct kunt beginnen) en 1 jaar persoonlijke ondersteuning. Ook  ontvang je nog diverse bonussen.

Nu met een 90 dagen, niet goed geld terug garantie, dus je hoeft daar al niet wakker van te liggen, dat behoort trouwens helemaal tot het verleden met het toeppassen van deze methode.

Interesse? Klik dus snel hier onder dit artikel op de knop en krijg tevens een heel interessante korting!

Perfect slapen in 7 stappen boek slaapwijzer

!!Tijdelijke Actie!!

Geen Verzendkosten

Perfect slapen in 7 stappen!

Met deze bewezen methodes krijg je momenteel het volgende indien je vandaag besteld :

 

 • Een echt boek, vandaag voor 16u besteld, morgen in de brievenbus!
 • Direct de digitale versie, zodat je meteen kunt beginnen.
 • Persoonlijk slaapadvies (vervalt binnenkort)
 • E-cursus dieper slapen (Je wordt hiervoor automatisch aangemeld)
 • Kalmeer je gedachten: 10 bewezen technieken
 • Welterusten snacks receptenboek
 • 1 maand toegang tot de comunity (vervalt binnenkort)
 • Crystal waters 90 bpm relax muziek!