Overzicht Slaaptoestellen

cpap

 Ik heb ervoor gekozen om 2 types slaaptoestellen voor je te bespreken. De cpap toestellen die worden gebruikt door mensen met slaapapneu om te kunnen genieten van een gezondere nachtrust. En voor de toestellen die je zouden helpen om makkelijker de slaap te vatten door te slapen.

Cpap Toestel

 

Een Cpap toestel is het toestel waar ik nog dagelijks dankbaar voor ben, want dankzij dit toestel kan ik makkelijk doorslapen en krijg ik meer energie overdag. Ben je benieuwd naar mijn verhaal?

Een cpap toestel wordt dus gebruikt voor mensen met het slaapapneu syndroom.

CPAP staat voor de Engelse woorden Continuous Positive Airway Pressure, wat in het Nederlands voortdurende positieve luchtweg druk betekend.

Dit wilt dus zeggen dat door middel van een compressor, een luchtslang en een neusmasker voortdurend lucht wordt geblazen in je luchtwegen en dit zorgt ervoor dat het zachte weefsel en je tong de luchtwegen niet kunnen blokkeren.

De machines van tegenwoordig zijn zo slim dat ze met je mee-ademen, zodat het na een periode van gewenning zeer makkelijk in slaap vallen is. Wat nog belangrijker is, is dat het je helpt om door te slapen want dankzij deze machine word je niet langer wakker door zuurstofgebrek.

Wanneer je luchtwegen geblokkeerd zijn geeft je lichaam gelukkig een signaal naar je hersenen dat je moet wakker worden omdat er iets niet pluis is. Mensen die aan slaapapneu lijden worden namelijk vele malen per nacht wakker met een schok omdat hun luchtwegen geblokkeerd zitten en ze onvoldoende zuurstof binnenkrijgen. Dankzij dit machinetje kunnen ze rustig doorslapen en krijgen ze hun leven weer terug.

Ik gebruik persoonlijk de Philips Dreamstation, hier vind je meer informatie op de website van de fabrikant.

 

Dreem 2

 

Dit is een soort hoofdband die je draagt tijdens het slapengaan en deze band registreert allerlei slaapgegevens. Ook kan deze hoofdband geluiden afspelen die je helpen om makkelijker in slaap te vallen. Er zitten echter geen speakers in, de geluiden hoor je door trillingen, iets wat bone conduction wordt genoemd.

De hoofdband helpt je ook om op het juiste moment wakker te worden doordat hij voor je uitkiest wat voor jou persoonlijk het beste moment is aan de hand van de geregistreerde slaapgegevens.

Iedere morgen kan je via de app op je smartphone of tablet nakijken hoe je hebt geslapen.

Wil je graag meer informatie dan vind je de website van de fabrikant hier.