Manta Sleep Mask (2021) – Persoonlijke Review

 1. Home
 2.  – 
 3. Reviews
 4.  – Manta Sleep Mask (2021) – Persoonlijke Review

Nu de dagen eindelijk weer wat langer worden en het wat vroeger en langer licht begint te worden vond ik het tijd om een slaapmasker aan te kopen en mijn ervaringen met jullie te delen. Na mijn positieve ervaring met het donker op mijn slaap (zie dit artikel) en ik het budget momenteel niet heb om rolluiken te plaatsen, leek het me een goed idee om het eens met het “Manta Sleep Mask” te proberen. Lees dus snel verder als je benieuwd bent naar hoe ik het slapen met een slaapmasker ervaren heb.

Goed om te weten dat het hier om de review gaat over de nieuwste versie van het “manta sleep mask” en staat beter bekend als “manta sleep mask v2“. Als er nog een nieuwe versie zou uitkomen, zal ik die uiteraard ook uitgebreid aan een test onderwerpen!

manta sleep mask binnenkant

Waarom met een Slaapmasker slapen?

 

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel, we hebben het donker nodig zodat ons lichaam weet dat het tijd is om te slapen. Wanneer het lichaam weet dat het donker is begint het met de aanmaak van het stofje melatonine, dankzij dit stofje worden we slaperig en vallen we gemakkelijk in slaap.

Tegenwoordig zijn er veel lichtbronnen in onze slaapomgeving. Denk hierbij aan alle elektronica en andere lichtbronnen die onze melatonineproductie in de war kunnen sturen. Wanneer de dagen langer worden en het ’s morgens eerder licht begint te worden kan er al heel vroeg daglicht je slaapkamer binnenvallen, hierdoor word je wakker terwijl je eigenlijk nog zou willen slapen. Want wanneer je lichaam merkt dat het licht begint te worden stopt het met de melatonineproductie en word je vanzelf wakker.

Benieuwd waar je hem het beste kan kopen?

Wil je lekker en gemakkelijk in slaap vallen en fatsoenlijk doorslapen dan biedt een slaapmasker je een eenvoudige oplossing. Deze sluit zeer comfortabel je ogen af voor alle lichtbronnen zodat je lichaam ervan uitgaat dat het donker buiten is en dat het door mag gaan met de productie van melatonine waardoor je lekker in dromenland kunt blijven.

Waarom het “Manta Sleep Mask”?

 

Ik werd vooral getriggerd door de positieve ervaringen met andere producten van Slaapwijzer, zoals de “Ayo-Bril” en “Perfect slapen in 7 stappen”. Ook omdat het slaapmasker je nogal wat beloftes doet: Zo zou het slaapmasker onder andere 100% verduisteren, comfortabel zitten en met de niet goed, geld terug garantie kan er eigenlijk niks misgaan.

kratos doos manta
Verborgen oordopjes

Mijn persoonlijke ervaring met het “Manta Slaapmasker”.

 

Nadat ik besloten had om het Manta masker te kopen was bestellen een eitje. Na het invullen van mijn gegevens en het afronden van een succesvolle betaling kreeg ik meteen een bestelbevestiging in mijn mailbox.

Ik woon momenteel in België en door de “corona-”drukte die de koeriers momenteel ervaren duurde het wat langer dan normaal vooraleer ik het pakket in ontvangst mocht nemen. Maar mijn geduld werd gelukkig beloond.

De Manta Sleep Mask kwam in een anonieme witte doos (zie afbeelding) en was een beetje groot voor het slaapmasker. Misschien om beschadigingen te voorkomen?  Het slaapmasker zelf was ook goed verpakt. In de verpakking vond ik het slaapmasker zelf, een opberg/waszakje en een kartonnetje met beschikbare accessoires en andere producten van hetzelfde merk.

Waar ik pas vandaag achter kwam is dat in het kleine vakje van het opbergzakje tevens 2 oordopjes zitten. Deze zitten comfortabel maar heb ze nog niet kunnen testen in een lawaaierige omgeving. Ik hoor in ieder geval niks wanneer ik ze ingedaan heb, dus dat zit wel snor denk ik.

Tijd om het masker te testen…

Mijn eerste nacht met het Manta Sleep Mask!

 

Ik moet toegeven dat ik nooit had durven dromen dat een slaapmasker zo comfortabel kon zitten. Het zit letterlijk als gegoten en heeft veel aanpasmogelijkheden zodat het jou ook als gegoten zit. De dingen die je ogen bedekken zitten superlekker en verduisteren echt 100% zoals beloofd. Ook voel ik geen druk op mijn ogen en kan ik mijn ogen en oogleden gewoon vrij bewegen.

Echter dit was mijn eerste pasbeurt zonder cpap-masker. Ik lijd namelijk aan slaapapneu en ben daarom gedwongen om met een cpap toestel te slapen. Ik was dus wat huiverig of het ook samen met mijn cpap-masker goed zou blijven verduisteren.

Je mag gerust zijn wanneer jij ook slaapt met een cpap-masker, beide maskers zijn goed te combineren, mits je het manta sleep mask wat finetunet zodat het goed past.

Het eerste wat mij opviel na de eerste nacht met het Manta masker is dat ik veel vlugger in slaap viel. Normaal heb ik toch wel een half uurtje nodig om de slaap te vatten, maar denk dat ik nu eerder binnen een kwartier weg was naar dromenland.

Wat ik nog meer positief vind is dat ik in één stuk doorsliep en langer doorslaap. Ook is het in het begin wat wennen omdat je niks ziet wanneer je wakker wordt. Mijn eerste gedachte was dan ook is het nog steeds donker 😊 Tot ik besefte dat ik het slaapmasker nog op had en zag dat het gewoon al licht was.

verpakking achterkant

Negatieve ervaringen Manta Sleep Mask?

 

Als ik dan toch iets negatiefs moet vertellen is dat het jammer is dat ik mijn lichtwekker niet meer kan gebruiken. Deze hielp me om gemakkelijk en natuurlijk wakker te worden en verliest door het 100% verduisterende effect van het manta sleep mask volledig zijn effectiviteit. Maar ik krijg er gelukkig wel een hoop kwalitatieve nachtrust voor terug.

hoesje manta sleep mask

Positieve ervaringen Manta Sleep Mask?

 

 • Ik val vlugger in slaap
 • Ik slaap langer door
 • Zit comfortabel
 • Meer energie overdag
 • Hoef geen dure rolluiken te installeren
 • Kan het samen met cpap masker dragen mits wat afstelwerk
 • Gratis oordopjes (verborgen in het hoesje)
 • Makkelijk verstelbaar, ook de “eye-covers”

 

 

Benieuwd waar je hem het beste kan kopen?

Manta Sleep Mask onderhoud

 

Het wordt aanbevolen om het Manta Slaapmasker te wassen in de meegeleverde opbergzak en dit op maximum 30 graden in de wasmachine. Hij mag niet gestreken worden of in de droogkast. En je laat hem het beste drogen terwijl hij platligt.

overzicht inhoud verpakking manta sleep mask

Conclusie

 

Nadat ik het Manta Sleep Mask nu enkele weken in gebruik heb, ben ik vol lof over dit slaapmasker en nu ik weet wat het effect is op mijn nachtrust had ik het eigenlijk veel eerder moeten proberen. Ik ben vooral blij dat ik het samen met mijn cpap masker kan dragen en zo vlugger, langer en dieper slaap en de volgende dag uitgerust kan beginnen. De doorslag voor mij om het masker te kopen was de ‘niet goed, geld terug’ garantie en de vele positieve ervaringen van mensen die het masker gebruiken. Ik ben blij dat ik nu ook bij diegenen hoor. Wil je het masker aankopen voor een speciale prijs, klik dan hieronder op de knop om naar de verkooppagina te gaan van Slaapwijzer.

Manta Sleep Mask

37 €
10

Kwaliteit

10.0/10

Comfortabel

10.0/10

Verduistering

10.0/10

Verstelbaarheid

10.0/10

Gebruiksgemak

10.0/10