Brein Tv’s Beter Slapen Review (2021)

 1. Home
 2.  – 
 3. Reviews
 4.  – Brein Tv’s Beter Slapen Review (2021)

Ik ben in aanraking gekomen met Beter Slapen van Brein Tv dankzij hun podcast met de toepasselijke naam: “De Psychologie van Succes podcast”. In deze podcast geven Albert Sonnevelt en Tony Loorbach wekelijks antwoorden op vragen van luisteraars over persoonlijke ontwikkeling, geluk, groei, stress, mindset, belemmerende gedachten, patronen doorbreken en andere uitdagingen in je leven. Toen ik zag dat er tussen hun trainingen ook een gedeelte “Beter Slapen” zat kon ik het niet laten om deze te proberen. Wil je graag weten wat er allemaal in deze E-learning zit en hoe ik het ervaren heb? Lees dan snel verder…

 

Wat is Brein Tv?

 

Brein Tv is een platform waar je toegang hebt tot een zeer compleet gamma voor persoonlijke groei met alle programma’s van Albert Sonnevelt. Dankzij deze programma’s ontdek je jouw onbenutte potentieel, reken je af met onzekerheden en belemmerende overtuigingen en word je de mooiste versie van jezelf.

 

Brein-tv pakket

Op het Brein-Tv platform vind je onder andere:

 • E-boeken en hand-outs
 • Het “Beter Slapen” programma
 • Opnames van de Masterclasses
 • Het “Ontdek je Passie” programma
 • Het “Meer Zelfvertrouwen” programma
 • Het “Geen Paniek” programma
 • Het “Stop Piekeren” programma
 • Het “Kiezen vanuit je Hart” programma
 • Een “Anti-Burn-out” challenge
 • De “42 dagen Vitaal” challenge
 • Een “Stop-Uitstelgedrag” programma

Lijkt Brein-Tv je ook wel wat?

De programma’s bevatten allemaal duidelijke uitleg en video’s. Ook zit er bij elk programma een handig werkboek (in pdf) wat je kunt afdrukken, hierin houd je makkelijk je notities en voortgang bij, dit zal je helpen om de stof makkelijk tot je te nemen.

Dit is albert sonnevelt

Wie is Albert Sonnevelt?

 

Albert Sonnevelt, geboren in 1960, is een psycholoog die zijn cliënteel reeds 30 jaar leert hoe ze hun leven beter in balans kunnen krijgen en houden.  Hij heeft 5 boeken gepubliceerd alsook talloze opleidingen en e-learning programma’s met onderwerpen als stress, vitaliteit, geluk en persoonlijke groei.

In 1995 richtte hij de Sonnevelt opleidingen op. Hiermee won hij in 2014, 2015 en 2016 de prijs voor “Beste opleider van Nederland”. Albert is tevens al meerdere jaren coach van ondernemers en executives. Ondertussen hielp hij al duizenden mensen om hun onbenutte potentieel wakker te maken en een betere versie van zichzelf te worden.

Wat houdt “Beter-Slapen” allemaal in?

 

Het viel mij na het inloggen meteen op dat deze “E-learning” heel uitgebreid is. Het is allemaal zo ingedeeld dat het heel overzichtelijk is. De training is opgebouwd uit 4 modules en bevat 69 lessen en de daarbij horende duidelijke video’s en eventuele opdrachten. In de eerste les staat ook meteen een link naar het handige werkboek wat ik ook meteen heb afgedrukt. Zorg wel voor voldoende papier en inkt wat het zijn nogal wat pagina’s (117) 😊. Ik raad je aan om dit werkboek ook te gebruiken want het heeft me enorm vooruitgeholpen. Doe zeker alle oefeningen en maak notities.

Onmiddelijk Starten met Beter Slapen?

Module 1: Wat is Slaap?

 

In de eerste module legt Albert je precies uit wat slaap nu precies is. Zo heeft hij het over een goed werkende slaapcyclus en welke factoren je biologische klok allemaal beïnvloedt. Je vindt er ook een paar slaaptesten en je kan een slaapzelfonderzoek doen. Op het einde van de module krijg je meteen wat slaaptips en vind je er ook 3 heel goede slaapmeditaties terug.

Werkboet beter slapen

Module 2: Slaaphygiëne

 

Hier leer je wat een goede Slaaphygiëne is en waarom het zo belangrijk is.  Slaaptijden, onregelmatige werktijden en slapen tijdens het weekend komen hier allemaal aan bod. Hij geeft je mee welke voedingsmiddelen je slaap ondersteunen en wat de invloed van cafeïne, melatonine en blauw licht op je slaap en je lichaam is. Er zit ook een interessant stuk in over de ideale slaapkamer, je slaaphouding en wat het effect van overgewicht is op je slaap. Op het einde van deze module krijg je 3 gouden tips om je hormonaal systeem weer in balans te brengen.

Module 3: Ontspannen

 

In deze module draait alles om ontspanning. Je leert hier wat je daadwerkelijk kunt doen om je stresshormoon ‘cortisol’ daadwerkelijk naar beneden te krijgen. Het stuk over angst en hoe hiermee om te gaan was voor mij echt een eyeopener en heeft me geholpen om veel beter te slapen. Op het einde van deze module zijn, natuurlijk, heel goede ontspanningsoefeningen te vinden.

inlog brein tv

Module 4: Nog beter slapen

 

Ben je eenmaal aangekomen in de laatste module dan was het voor mij zo dat ik eigenlijk nog weinig problemen had om de slaap te vatten en door te slapen. Ik zie deze module dan ook een beetje als een bonus-module vol met handige tips, heel goede ontspanningsoefeningen en worden er zaken besproken zoals de overgang en nachtplassen. Wat er allemaal in deze module wordt besproken vond ik persoonlijk wel heel verhelderend. Deze module behandelt onder andere nog: slaapmiddelen en wat het officiële protocol is van de huisartsen. Je komt er te weten of je beter wel of geen slaapmutsje (alcohol) neemt en je ontdekt er 4 alternatieven… Ook leer je of je beter wel of geen powernap moet nemen en hoelang ze maximaal mogen duren. Hij geeft je nog enkele apps mee die je kunt gebruiken en heeft het ook over ontspanningsmuziek. Op het einde van de module volgt er nog een gouden tip waar ik natuurlijk niks over kan verklappen. 😊

Onmiddelijk Starten met Beter Slapen?

Persoonlijke ervaring met “Beter Slapen”

 

In de intro heb je al kunnen lezen dat ik bij Brein-tv ben terechtgekomen dankzij de Psychologie van Succes podcast. Eén van de modules tussen hun geweldig uitgebreid aanbod van E-learning is “Beter Slapen”, deze moest ik dus wel proberen en mijn ervaringen met jullie delen. Je hebt de keuze om deze module los aan te schaffen en dan heb je meteen levenslange toegang, dit kost je op dit moment 97€. Ook kan je de keuze maken om toegang te krijgen tot het gehele gamma van Brein-tv, dit kost je op het moment van schrijven 175€ per jaar of 19,95€ per maand. Wil je opzeggen dan kan je dit doen met een mailtje voor je maand of jaar afloopt.

Persoonlijk heb ik de maand-formule gekozen omdat er onderwerpen tussen zitten die me wel aanspreken en waar ik ook mee aan de slag wil. Heb ik het wel gezien dan doe ik gewoon een mailtje en loopt het op het einde van de periode gewoon af.

Betalen kan met Apple Pay, Ideal, Credit Card of Bancontact. Nadat de betaling geslaagd is krijg je meteen een mailtje met een link waarmee je je wachtwoord aan kunt maken en kun je meteen inloggen en aan de slag.

Thumbs up

Wat vond ik goed

 

De training is heel overzichtelijk en de in de video’s legt Albert het allemaal heel duidelijk uit. Ook het werkboek is zeer goed opgebouwd en tijdens iedere les in elke van de 4 modules delen ze mee op welke pagina je de les in het werkboek vindt. Dat je zelf aan de slag moet en dingen noteert heeft me enorm geholpen. Elke keer je opnieuw inlogt kan je verdergaan met waar je bent gebleven, heb je een les afgerond dan wordt dit aangeduid met een vinkje.

De ontspanningsoefeningen en meditaties werken echt en ik merkte snel een verschil en kan nu veel gemakkelijker ontspannen en sneller in slaap vallen. De grootste veranderingen maakte ik dan ook door tijdens en na de 3de module over ontspannen. Maar de inzichten en uitleg in de eerste 2 modules had ik zeker nodig om slaap in het algemeen beter te kunnen begrijpen.

Wat vond ik minder goed

 

Ik heb er eerlijk gezegd weinig op aan te merken. Als ik dan toch moet zeuren vind ik dat er een optie moet zijn dat het werkboek je wordt opgestuurd. 117 pagina’s was toch wel echt veel om af te drukken en woog zwaar door op m’n papier- en inktvoorraad.

Conclusie

 

De “Beter Slapen” E-learning van Brein Tv is zeer uitgebreid en behandeld zo goed als alles over je nachtrust. Allereerst kom je alles te weten over slaap en slaaphygiëne en vervolgens leer je hoe je met een goede dag- en slaapindeling beter kunt slapen. Ook de vele ontspannings- en meditatieoefeningen hebben me zeker geholpen en helpen nog steeds. De slaaptests en andere oefeningen in het werkboek helpen je om een goed inzicht te krijgen in je nachtrust en uiteindelijk krijg je een inzicht en duidelijke handvaten om beter te slapen. Met de 30 dagen niet goed geld terug garantie heb je eigenlijk geen reden om het niet te proberen.

Onmiddelijk Starten met Beter Slapen?

Brein Tv's Beter Slapen

97€ Levenslang of 19,95€/maand
9

Inhoud

9.0/10

Werkboek

8.5/10

Gebruiksomgeving

9.0/10

Oefeningen

9.0/10

Persoonlijke ervaring

9.5/10