Backjoy Review 2021 – Jouw Steuntje In De Rug!

 1. Home
 2.  – 
 3. Reviews
 4.  – Backjoy Review 2021 – Jouw Steuntje In De Rug!

De Backjoy is een product dat ik wel aan een persoonlijke test moest onderwerpen!

Nu we letterlijk steeds vaker thuiszitten en vanuit thuis werken hebben we steeds vaker te maken met rugpijn. Ik denk dat de oorzaak ligt in het feit dat we thuis niet zo’n goede (bureau)stoelen hebben als op kantoor en dat hierdoor onze zithouding niet zo goed is.

Ik ging dus op zoek naar een goede oplossing hiervoor want had geen zin om een nieuwe stoel te kopen en die oplossing heb ik gevonden: de Backjoy, een soort van kussen dat je op het zitvlak van je stoel legt en die je helpt om een goede zithouding aan te nemen.

Ben je benieuwd of de Backjoy het gewenste effect had? Lees dan snel verder!

 

Backjoy verander je zithouding

De Backjoy is een soort van kussen dat er door zijn speciale vormgeving voor zorgt dat je bekken kantelt waardoor je wervelkolom vanzelf in een betere positie gebracht wordt. Deze verbetering in je zithouding zorgt ervoor dat je minder of geen last zal hebben van rugpijn door het zitten.  Het is niet voor niets dat m’n moeder vroeger altijd zei dat ik recht moest gaan zitten. 😊

Benieuwd waar je 'm kan Kopen?

Mijn persoonlijke ervaring met de Backjoy

 

Op de website van Backjoy heb je de keuze uit verschillende soorten positioneringskussens. Uiteindelijk ben ik voor de “Posture Plus” gegaan. Ik wilde graag proberen of het werkte en in de blauwe kleur waren ze in de aanbieding voor 42 € i.p.v. de normale prijs van 49. Het principe is voor al de kussens die beschikbaar zijn hetzelfde. Door zijn speciale vorm je zithouding verbeteren.

Omdat ik graag een review wilde schrijven over de backjoy heb ik maar besloten er 1 te kopen dus kwamen er nog verzendkosten bij. Omdat ik in België woon kwam er nog 5,95 € bij. Moest je er voor het hele gezin of je vrienden/ familie ook willen bestellen, ze worden gratis verzonden vanaf 100 euro en vaak nog dezelfde werkdag verzonden.

Denk dat de verzending naar België wat langer duurde want had ze maandag besteld en pas op donderdag binnen. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat de pakjesdiensten momenteel een beetje overrompeld worden door het vele internetshoppen.

Toen ie ’s morgens aankwam ben ik de Backjoy natuurlijk meteen uit gaan testen. De Backjoy ziet er degelijk uit en voelt ook zo aan. Ik denk dat ie makkelijk enkele jaren zal meegaan, de tijd zal dit uitwijzen en natuurlijk houd ik jullie graag op de hoogte.

Je gebruikt de Backjoy door hem bovenop de stoel te leggen en erop te zitten, poepsimpel 😊 Je voelt meteen dat deze je in een zitpositie dwingt.

Wanneer ik op het werk op een ergonomische stoel zit, moet ik zeggen dat ik m’n backjoy wel mis. Het zit toch net iets beter met en denk er daarom aan om er nog 1 te kopen om op het werk te gebruiken.

backjoy voor en nadelen

Voordelen van de Backjoy

 

 • De vorm van de Backjoy dwingt je als het ware in een goede zithouding
 • Doordat je nu goed zit zal je geen last krijgen van rugpijn
 • Het is dankzij het kussen eenvoudig om een goede zithouding aan te nemen
 • Het materiaal dat gebruikt is voelt zeer solide aan en geeft de indruk lang mee te gaan

 

Nadelen van de Backjoy

 

 • Eenmaal gewend zit het zonder backjoy een beetje vreemd
 • Kan eerdere rugklachten niet oplossen, wel verlichten
 • In de zomer kan het een beetje zweten door het gebruikte materiaal. Dus niet geschikt om er in je onderbroek op te zitten.
 • Als je echt wil kan je er wel verkeerd op zitten.
 • Minder geschikt om op een zachte ondergrond te gebruiken zoals bijvoorbeeld je zitbank.

Benieuwd waar je 'm kan Kopen?

Is kopen bij Backjoy te vertrouwen?

 

De positieve ervaringen op Trustpilot geven een goede indruk, en heb zelf ook geen problemen ondervonden. Bestellen ging vlot alsook de betaling en levering. Zoals bij alles wat je via het internet besteld heb je tevens 14 dagen bedenktijd.

overzicht kussens

Conclusie

 

Ben je iemand die op kantoor werkt of je tijd veel zittend doorbrengt dan helpt de backjoy je zeker om een betere zithouding aan te nemen. Hierdoor krijg je minder kans op een pijnlijke rug en pijnlijk achterwerk. Het bestellen bij Backjoy gaat vlot alsook de betaling en verzending.

Backjoy

Vanaf 49€
9.7

Kwaliteit

10.0/10

Vormgeving

10.0/10

Beschikbare kleuren

9.0/10

Ergonomie

9.5/10

Gebruiksgemak

10.0/10