AYO Lichttherapiebril kopen? Lees Eerst Mijn Review!

 1. Home
 2.  – 
 3. Reviews
 4.  – AYO Lichttherapiebril kopen? Lees Eerst Mijn Review!

Alhoewel deze lichttherapiebril oorspronkelijk op de markt is gekomen als hulpmiddel om sneller en makkelijker van een jetlag af te komen, blijkt hij in de praktijk ook gunstig te zijn voor mensen met slaapproblemen en zelfs voor mensen die last hebben van depressieve gevoelens (vooral seizoensgebonden depressie).

Een lichttherapiebril is ook vaak een uitkomst voor de wintermaanden. Tijdens deze periode tellen we minder uren zonlicht per dag wat weer gevolgen heeft voor ons bioritme. Mensen die hier last van hebben merken dit aan hun slaappatroon en hoe ze zich voelen tijdens de wintermaanden.

Omdat de AYO Lichttherapiebril nogal prijzig is en ik snap dat je graag alles wilt lezen over de voor- en nadelen voor aanschaf van deze bril, heb ik besloten er een review over te schrijven.

ayo lichttherapie

Wat is lichttherapie?

 

Voor ik begin met de bespreking van de AYO-lichttherapiebril lijkt het mij het beste om eerst even uit te leggen wat lichttherapie precies is. Lichttherapie kan ook worden gebruikt voor de behandeling van huidklachten, maar daar is deze bril niet geschikt voor, dit doen ze vaak met een ander soort licht.

Lichttherapie is een behandeling die gebaseerd is op de helende werking van licht. Lichttherapie zorgt ervoor dat de hoeveelheid melatonine in het bloed minder wordt wat dan weer invloed heeft op je biologische klok.

Je biologische klok zorgt ervoor dat lichaamsfuncties zoals je hartslag, gemoedstoestand en slaap- en waakritme goed functioneren. Met lichttherapie beïnvloed je je bioritme op een positieve manier door je ogen bloot te stellen aan speciaal lichttherapielicht dat een speciale intensiteit heeft.

Door lichttherapie vroeg op de ochtend toe te passen krijgt je biologische klok een duidelijk signaal dat de dag is begonnen. Hierdoor lopen de functies die je biologische klok regelt snel weer synchroon met je dagritme. Het licht maakt je alert en onderdrukt het hormoon melatonine. Melatonine is het hormoon wat ervoor zorgt dat we ’s avonds moe worden.

Waar wordt het voor gebruikt?

 

Lichttherapie kan worden toegepast bij de volgende aandoeningen:

 

 • Depressie: We spreken van een depressie als een voortdurende neerslachtige stemming langer dan 2 weken duurt en niet vanzelf verdwijnt. Lichttherapie kan helpen bij het behandelen van seizoensgebonden depressies.

 

 • Winterdepressie: In de herfst en de winter kan je last krijgen van een winterdepressie. Doordat het langer donker is voelt men zich door het gebrek aan zonlicht vaak somber en lusteloos en heeft men concentratie- en energieproblemen. Vaak heeft men ook behoefte aan slaap en eten.

 

 • Slaapproblemen: Bij slaapproblemen loopt het slaap- en waakritme niet meer gelijk met het natuurlijke ritme van de dag. Dit effect kan nog sterker zijn bij sommigen die niet vaak buitenshuis zijn en hierdoor minder worden blootgesteld aan zonlicht.

 

 • Jetlag: Een jetlag is het gevolg van het snel overschrijden van meerdere tijdzones (meestal per vliegtuig). Dit uit zich in een tijdelijk verstoorde biologische klok. De schadelijke effecten van een jetlag worden pas na 3 tijdzones gevoeld. Dankzij lichttherapie kan je de biologische klok sneller gelijkstellen met de werkelijke tijd.
ayo cta

AYO Lichttherapiebril met 30 EURO Korting?

Is de AYO-lichttherapiebril schadelijk?

 

De AYO-lichttherapiebril is er gekomen na 25 jaar uitgebreid onderzoek in samenwerking met:

 • Loughborough University
 • University of Miami
 • University of Cincinnati
 • Singularity Universaty
 • EIT (European Institute of Innovation and Technology)

De bril is gecertificeerd en als veilig voor de ogen beschouwd. Er wordt licht gebruikt zonder schadelijke Uv-straling. Tevens heeft het licht dat gebruikt wordt een speciale golflengte dat een gunstige invloed heeft op ons bioritme.

Design van de AYO bril

 

Omdat deze bril vooral functioneel moet zijn en hier toch een hoop onderdelen in verwerkt moet worden zal deze waarschijnlijk nooit een prijs krijgen voor z’n fraai design.

Persoonlijk vind ik dat de brilpoten (ook wel armen genoemd) iets te dik zijn. Echter is dit niet zo verwonderlijk want ze moeten immers de accu en andere onderdelen ergens in kwijt kunnen.

In het frame zelf zitten de blauwe-led lichten verwerkt die branden bij het gebruik van de bril. Iets voorbij de voorkant zitten ook plastic reflectors die het blauwe led licht weerkaatsen.

Gelukkig is het gewicht van de bril niet te zwaar en is hij gemakkelijk te dragen.

Natuurlijk komt de bril met een handig opbergkoker die tevens dienstdoet als oplader. Deze bestaat uit 2 delen met aan1 kant de verbindingen om je lichttherapiebril op te laden. Op de buitenkant van de koker zit tevens de led-indicator zodat je kan volgen hoever hij is met laden. Ook zit er een usb aansluiting aan om de koker op te laden.

ayo design
ayo app

Zo werkt de AYO-lichttherapiebril

 

Je kan de AYO-lichttherapiebril gebruiken door hem (je raadt het waarschijnlijk al) te koppelen met je telefoon via bluetooth en zo kan je hem bedienen via de app. Dit ging bij mij zeer gemakkelijk.

Je download de AYO app gewoon via de App store of Play market (iOS & Android) en de app loodst je gemakkelijk door het hele verbindingsproces.

De app zelf is zeer overzichtelijk ingedeeld en gemakkelijk in gebruik. Je hebt de keuze uit energie, slaap en jetlag behandeling. Je kan kiezen voor een sessie van 20 tot max 40 minuten.

Vervolgens krijg je een handig schema en kan je gemakkelijk zien wanneer je hem moet dragen in een periode van een week. Meestal is dit telkens op hetzelfde moment van de dag en meestal ’s morgens vroeg bij het ontwaken. Voor ieder type behandeling die je kiest horen weer bepaalde schema’s.

Mijn persoonlijke ervaring met de AYO Lichttherapiebril

 

Helaas heb ik nog niet de mogelijkheid gehad om deze bril te testen tijdens een lange- afstandsvlucht. Maar ik wilde hem voor deze review toch graag goed testen en daarom heb ik speciaal voor de test maar zo’n vlucht gesimuleerd door mezelf volledig uit te putten en op ongewone tijden naar bed te gaan. Zo kon ik kijken of de lichttherapiebril het beloofde effect zou hebben.

Volgens AYO stimuleren de LEDS een deel van ons brein dat de Suprachiasmatische kern wordt genoemd wat ervoor zorgt dat de melatonine aanmaak wordt geremd wat weer voor een energieboost zou moeten zorgen.

Wanneer het bedtijd is zorgt een piek van melatonine er namelijk voor dat we moe worden en dus is het belangrijk dat de melatoninewaardes zakken wanneer je wakker bent. De AYO-lichttherapiebril helpt je om je bioritme weer gelijk te zetten met het natuurlijke verloop van de dag bijvoorbeeld na een zware nacht of bijvoorbeeld een lange- afstandsvlucht.

Toen ik de bril na een lange werkdag van 12uur opgezet had, want ik was niet meer vooruit te branden, was ik toch wel positief verrast. Toen ik na een sessie van 30 minuten m’n lichttherapiebril afzette voelde ik me niet moe meer.

Hierna wilde ik de bril graag uitvoerig testen en besloot om de jetlag stand te proberen. Ik simuleerde een vlucht van Zaventem (Brussel) naar Mauritius (11u50 minuten) Ik kan jullie vertellen dat ik de dag erna minder uitgeput was dan na een normale lange-afstandsvlucht en de volgende dag weer helemaal de oude. Hier heb ik normaal veel langer last van dus ik kan jullie vertellen dat het (bij mij) heeft gewerkt en doet wat het belooft.

Deze review is geschreven tijdens de corona-pandemie en dus is het afgeraden om per vliegtuig te reizen. Hopelijk kan ik snel weer een lange-afstandsvlucht nemen en zal ik uiteraard m’n ervaringen met de AYO-lichttherapiebril tijdens de vlucht dan graag met jullie delen.

Het fijne van deze bril vind ik dat je hem gewoon kan dragen en verder kan gaan met de dingen van de dag. Ik zet hem meestal meteen op wanneer ik wakker ben en ga vervolgens naar het toilet en m’n tandenpoetsen en zo. Dit duurt meestal zo’n twintig minuutjes en ben ik klaar om m’n dag vol energie te beginnen.

ayo cta

AYO Lichttherapiebril met 30 EURO Korting?

Conclusie

 

Ik vind dat dit een uniek product is voor verschillende redenen. Het is geen speelgoed of een gadget, het is een hulpmiddel dat je gaat helpen om je energie terug te krijgen in de drukke levens die we hebben. Het hielp mij bij mijn jaarlijkse winterdip, zware dagen op het werk en slaapproblemen die ik altijd ervaar bij de omschakeling van zomer- naar winteruur. Ook ben ik ervan overtuigd dat het toestelletje me zal helpen bij mijn eerstvolgende lange- afstandsvlucht.

Herken jij jezelf in mijn verhaal, heb je ook ieder jaar last van een winterdip of de omschakeling van het uur, dan kan ik je dit product zeker aanraden.

AYO Lichttherapiebril

8.7

Design

7.0/10

Functionaliteit

9.0/10

Gebruiksvriendelijk

9.0/10

Batterijduur

9.0/10

Ervaring

9.5/10